Strefa przetwórcy

Image

Potencjał polskiego sektora mleczarskiego


Celem „Sieci badawczej uczelni przyrodniczych na rzecz rozwoju polskiego sektora mleczarskiego – projekt badawczy” jest przeprowadzenie badań wspierających sektor mleczarski w zakresie innowacyjnej i bezpiecznej produkcji przy zachowaniu dobrych praktyk na rzecz ochrony środowiska.

Trendy konsumenckie i parametry ekonomiczne pokazują, że rozwinięcie produkcji nowoczesnej żywności, w tym między innymi żywności funkcjonalnej pochodzenia mlecznego, daje zakładom mleczarskim możliwość osiągnięcia przewagi konkurencyjnej i ma potencjał eksportowy. Warunkiem osiągnięcia przewagi jest połączenie dobrej jakości żywności, jaką Polska dysponuje, z innowacyjnością nowych linii produktowych


Frequently Asked Question

Q: What happens during Freshers' Week?

A: Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews. Iterative approaches to corporate strategy foster collaborative thinking to further the overall value proposition. Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via workplace diversity and empowerment.