Webinarium „NatURalna porcja wiedzy na śniadanie"

28 października 2024 r., start o 9.30

Czytaj więcej

"SIEĆ BADAWCZA UCZELNI PRZYRODNICZYCH NA RZECZ ROZWOJU POLSKIEGO SEKTORA MLECZARSKIEGO - PROJEKT BADAWCZY"

Czytaj więcej

Nowatorskie rozwiązania
dla hodowców bydła mlecznego

Rzetelna wiedza na temat jakości i bezpieczeństwa mleka, śladu węglowego powstałego w wyniku hodowli bydła mlecznego,
określenie możliwości i konsekwencji zarządzania wodą 

Czytaj więcej

Innowacyjne rozwiązania
wspierające działania polskich zakładów mleczarskich

Nowe receptury, oceny jakości i bezpieczeństwa surowca i wyrobu mleczarskiego,
nowatorskie koncepcje oczyszczania ścieków, przetwarzania i zagospodarowania odpadów,  odzysk energii.

Czytaj więcej

Wysokiej jakości produkty mleczarskie dedykowane dla różnych grup konsumentów

Innowacyjne produkty mleczarskie o właściwościach prozdrowotnych, 
receptury, rzetelna wiedza na temat roli mleka i jego przetworów w żywieniu, nowoczesne narzędzia komunikacji.

Czytaj więcej

DZIEŃ MLEKA - 14 czerwca godz. 10:00 - 15:00

Czytaj więcej


Obszary zadania:




 

Panel nowatorskich badań do analizy surowca i wyrobu mleczarskiego w kierunku poprawy jego bezpieczeństwa, jakości, walorów prozdrowotnych

Ma na celu dostarczenie nowej wiedzy na temat możliwości zastosowania nowych metod do oceny jakości i bezpieczeństwa surowca i produktu końcowego oraz wykorzystania innowacyjnych receptur/technologii do produkcji wyrobów mleczarskich i ich roślinnych zamienników.


Czytaj więcej



 

Innowacyjne rozwiązania wspierające działania prośrodowiskowe polskich zakładów mleczarskich

Będą obejmowały dostosowanie metodologii i technologii związanych z efektywnymi strategiami dotyczącymi doczyszczania ścieków, przetwarzania i zagospodarowania uciążliwych odpadów organicznych, oraz dostarczenie nowej wiedzy na temat śladu węglowego powstałego w wyniku hodowli bydła mlecznego.


Czytaj więcej



 

Popularyzowanie spożycia wyrobów mleczarskich oraz opracowanie innowacyjnego modelu upowszechniania nowej wiedzy o produktach mleczarskich

Działania obejmują dostarczenie cyfrowych narzędzi do popularyzacji wiedzy, stworzenie bazy danych oraz upowszechnianie wiedzy na temat znaczenia produktów mleczarskich w żywieniu człowieka.


 

Czytaj więcej
Image
Image
0
UCZELNI WYŻSZYCH
W PROJEKCIE!


Finansowanie projektu 


Zadanie pn. „Sieć badawcza uczelni przyrodniczych na rzecz rozwoju polskiego sektora mleczarskiego – projekt badawczy” finansowane jest w ramach dotacji celowej Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego.

Image


Partnerzy



Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie


Przejdź do strony


 

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu


PRZEJDŹ DO STRONY


 

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu


Przejdź na stronę


 

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie


PRZEJDŹ NA STRONĘ



Uniwersytet Rolniczy w Krakowie


Przejdź na stronę


 

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie


Przejdź na stronę


Zadanie w liczbach


6 uczelni, 4 lata badań w 3 obszarach, 2 aplikacje (w tym do monitoringu śladu węglowego), 60 wydarzeń dedykowanych upowszechnianiu wiedzy, 2 konferencje naukowo-branżowe

Image

Zadaj pytanie

Chcesz się z nami skontaktować? Wypełnij formularz. 

Proszę uzupełnić wymagane pola
FAQ's


Najczęściej zadawane pytania


Czy korzystanie z materiałów znajdujących się w bazie wiedzy jest płatne?

Nie. Korzystanie z bazy wiedzy, pobieranie materiałów czy aplikacji jest bezpłatne.